művész


Pier Giorgio Morandi

Pier Giorgio Morandi

Született:

Karmester.

Pier Giorgio Morandi zenei tanulmányait a milánói Giuseppe Verdi Konzervatóriumban végezte. Pályáját zenekari muzsikusként kezdte, tíz évig első oboista volt a milánói Scalában, ahol Giuseppe Patanè és Riccardo Muti asszisztenseként is dolgozott. 1987-ben az Egyesült Államokban részt vett Leonard Bernstein és Seiji Ozawa mesterkurzusán, s ugyanabban…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Karmester.

Pier Giorgio Morandi zenei tanulmányait a milánói Giuseppe Verdi Konzervatóriumban végezte. Pályáját zenekari muzsikusként kezdte, tíz évig első oboista volt a milánói Scalában, ahol Giuseppe Patanè és Riccardo Muti asszisztenseként is dolgozott. 1987-ben az Egyesült Államokban részt vett Leonard Bernstein és Seiji Ozawa mesterkurzusán, s ugyanabban az évben elnyerte a Tanglewoodi Karmesterverseny első díját.

Innentől kezdve világjáró művész, operaelőadások és hangversenyek ünnepelt dirigense lett. Olyan híres együttesek élén állt, mint például a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Tokiói és a Londoni Filharmonikusok, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, s rendszeresen dirigál operaelőadásokat Palermo, Trieszt, Marseille, Frankfurt, Bécs, Szöul és Buenos Aires dalszínházaiban. Magyarországon is többször vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban, a Szegedi Ünnepi Játékokon, valamint a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon. Repertoárja főleg olasz operákat tartalmaz, közülük többet lemezfelvételen is vezényelt. A Stockholmi Királyi Operaház első vendégkarmestere.

Requiem

Requiem

Magyar Állami Operaház
  • Karmester
Verdi: Attila

Verdi: Attila

Müpa
  • Karmester

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!