Program


A kézmosás fontosságáról

A kézmosás fontosságáról

Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 26. szerda, 19:00

A KÉZMOSÁS FONTOSSÁGÁRÓL

A Nézőművészeti Kft előadása
60 perc, szünet nélkül

“Kezeket a csap alá, mossál gyorsan kezet,
ha erre nem figyelsz hip-hop megfizetsz.
Támad a vírus legyél hát résen,
nem lehetünk mi a beteg generation.”
/Vírus- rap/

Semmelweis munkássága óta ismert, hogy a kórházi eredetű fertőzések megelőzésében a kéz megfelelő fertőtlenítésének kiemelkedő szerepe van. A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Annak ellenére, hogy ez már régóta tankönyvi adat, mégis ismét és ismét hangsúlyozni kell. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása. A hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.

Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett, olyan témákat is érint, mint kórokozóktól való fóbia és egyéb fóbiák, a
mértékletesség/mértéktartás kettősége, az emberi érintkezések (fizikai és lelki aspektusainak) különböző megnyilvánulásai.

Szereplők: Katona László, Molnár Gusztáv
Dramaturg: Gyulay Eszter
Rendező: Scherer Péter

Ajánló


Az idén 20 éves Romengo zenekar magyarországi oláh-cigány zenét játszik. Hazánk legrangosabb oláh cigány zenekara azok után, hogy szólistájuk, Lakatos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!